O nama

Kako smo počeli

Sve je započelo prijevodom 14. izdanja najprodavanijeg svjetskog udžbenika iz ekonomije pod nazivom „Ekonomija", autora nobelovca P. Samuelsona i W. D. Nordhausa.

Udžbenik je bio senzacija na hrvatskom tržištu i vrlo je brzo prihvaćen od strane struke, profesora i studenata te je s godinama postao „Biblija" ekonomske literature, kamen temeljac u obrazovanju ekonomista diljem zemlje. To je udžbenik bez kojega niti jedan ekonomist ne može započeti svoje obrazovanje što dokazuje i činjenica da je MATE d.o.o. u međuvremenu objavio i 19. izdanje.

1992. prijevod knjige EKONOMIJA

U čemu smo najbolji

Glavninu izdanja MATE d.o.o. čine prijevodi najbolje svjetske ekonomske literature, dakle riječ je o preuzimanju hrvatskih copyrightova od proslavljenih svjetskih izdavača poput Pearson Educationa, McGraw-Hilla, John Wileya, Harvard University i Harvard Business Pressa, Cambridge University Pressa, Princeton University Pressa i drugih. Temelj uspjeha MATE d.o.o. ovisi i o suradnicima, s kojima surađujemo na prijevodima, redakturama, lekturama i drugim fazama proizvodnje. Riječ je o više od stotinu ljudi koji svojim zalaganjem i trudom podupiru naš rad i s veseljem prihvaćaju nove izazove koji se od njih očekuju.

Najbolja svjetska stručna literatura

MATE d.o.o. i društvena odgovornost

U vidu društveno odgovornog poslovanja MATE d.o.o. niz godina organizira projekt Darujmo knjižnice u kojemu nastoji pomoći knjižnicama slabijeg financijskog statusa tj. onim knjižnicama koje se nalaze u području gradova i općina od posebne državne skrbi diljem RH. Projekt je organiziran na način da MATE d.o.o. u suradnji s donatorima daruje komplet knjiga koji će obogatiti njihov knjižni fond, pridonoseći svim posjetiteljima knjižnice, njenim članovima od najmlađih do najstarijih sa željom da knjižnice postaju istinsko mjesto širenja znanja i okupljanja svih generacija.

Od novčanog iznosa po prodanom kompletu kompanija MATE d.o.o. odlučila se pod sloganom „Stranicom knjige za siguran život" dio novca odvojiti za razminiranje minskog teritorija u RH.

Drugi projekt je projekt 500 najboljih u sklopu kojega se nagrađuju najbolje rangirani studenti prilikom upisa na jedan od ekonomskih fakulteta diljem RH. U sklopu projekta MATE d.o.o. pronalazi kompanije koje će otkupiti komplet udžbenika neprolazne vrijednosti za njihov studij.

Posljednjih godina MATE d.o.o. u sklopu svog poslovanja stipendira jednog od najboljih maturanata iz RH ili susjednih država visokovrijednim četverogodišnjim dodiplomskim studijem ekonomije i managementa na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa. Stipendistima je također omogućeno odrađivanje stručne prakse u kompaniji MATE d.o.o. kako bi stečena znanja potvrdili i provjerili u konkretnim poslovima na tržištu. Oni se u potpunosti upoznaju s kompanijom, njenom djelatnošću, organizacijskom strukturom, te osnovnim aktima, pravilnicima i dokumentima poduzeća.

Društveno odgovorno poslovanje

Najuspješniji naslovi:

  1. EKONOMIJA, P.A. Samuelson, W. D. Nordhaus
  2. UPRAVLJANJE MARKETINGOM, P. Kotler
  3. OSNOVE MARKETINGA, P. Kotler, V. Wong, J. Saunders, G. Armstrong
  4. OSNOVE FINANCIJSKOG MENADŽMENTA, J. C. Van Horne, J. M. Wachowicz, Jr.
  5. PODUZETNIŠTVO, R. H. Hisrich, M. P. Peters, D. A. Shepherd
  6. SOCIJALNA PSIHOLOGIJA, E. Aronson, T. D. Wilson, R. M. Akert
  7. PREZENTACIJOM DO USPJEHA, J. Weissman
  8. MALA CRVENA KNJIGA PRODAJE, Jeffrey Gitomer
  9. UMIJEĆE JAVNOG GOVORA, S. Lucas
  10. ENGLESKO-HRVATSKI EKONOMSKI RJEČNIK, A. Babić
Objavljeno preko 300 naslova

Novi projekti

U siječnju 2017. pokrenuli smo portal za elektroničku knjigu www.ebook024.com. Korisnici portala www.ebook024.com imaju mogućnost kupiti ili posuditi određenu knjigu.

Model koji želimo razviti je godišnja pretplata na portal www.ebook024.com putem koje čitatelji po posebnoj, povoljnijoj cijeni imaju pristup svim e-knjigama koje se sada nalaze na portalu kao i svim novim izdanjima koja će za vrijeme trajanja njihove pretplate na portalu biti objavljenja. Prednost virtualne knjižnice ebook024.com je u tome što su čitatelju sva znanja dostupna na jednom mjestu 24 sata u danu, 365 dana u godini. Posebno želimo razviti ovaj model kod studentske generacije koja je već spremna čitati stručnu literaturu.

Više informacija o portalu potražite na www.ebook024.com

Novi projekti

Naslovi u pripremi

Prosječno godišnje objavljujemo 10 novih naslova koje možete naručiti u pretprodaji po povoljnijoj cijeni.

OSNOVE MARKETINGA, 6. izd., P. Kotler
BITCOIN STANDARD, S. Ammous
KRIZNI MENADŽMENT, J. Bernstein
UPRAVLJANJE VREMENOM, M. Mancini
UPRAVLJANJE RADNIM UČINKOM, R. Bacal
UPRAVLJANJE PROJEKTOM, G R. Heerkens
POVIJEST RIMA, H. Cary, H.H. Scullard
IDEALIST, KISSINGER, N. Ferguson

Preko 40 naslova u pripremi
zsem 2019 zsem pa 2019 Platinum 2019 Obročno plaćanje

(Kom: ) je dodan u košaricu.