O nama

Kako smo počeli

Sve je započelo prijevodom 14. izdanja najprodavanijeg svjetskog udžbenika iz ekonomije pod nazivom „Ekonomija", autora nobelovca P. Samuelsona i W. D. Nordhausa.

Udžbenik je bio senzacija na hrvatskom tržištu i vrlo je brzo prihvaćen od strane struke, profesora i studenata te je s godinama postao „Biblija" ekonomske literature, kamen temeljac u obrazovanju ekonomista diljem zemlje. To je udžbenik bez kojega niti jedan ekonomist ne može započeti svoje obrazovanje što dokazuje i činjenica da je MATE d.o.o. u međuvremenu objavio i 19. izdanje.

1992. prijevod knjige EKONOMIJA

U čemu smo najbolji

Glavninu izdanja MATE d.o.o. čine prijevodi najbolje svjetske ekonomske literature, dakle riječ je o preuzimanju hrvatskih copyrightova od proslavljenih svjetskih izdavača poput Pearson Educationa, McGraw-Hilla, John Wileya, Harvard University i Harvard Business Pressa, Cambridge University Pressa, Princeton University Pressa i drugih. Temelj uspjeha MATE d.o.o. ovisi i o suradnicima, s kojima surađujemo na prijevodima, redakturama, lekturama i drugim fazama proizvodnje. Riječ je o više od stotinu suradnika koji svojim zalaganjem i trudom podupiru naš rad i s veseljem prihvaćaju nove izazove koji se od njih očekuju.

Najbolja svjetska stručna literatura

MATE d.o.o. i društvena odgovornost

U vidu društveno odgovornog poslovanja MATE d.o.o. niz godina organizira projekt Darujmo knjižnice u kojemu nastoji pomoći knjižnicama slabijeg financijskog statusa tj. onim knjižnicama koje se nalaze u području gradova i općina od posebne državne skrbi diljem RH. Projekt je organiziran na način da MATE d.o.o. u suradnji s donatorima daruje komplet knjiga koji će obogatiti njihov knjižni fond, pridonoseći svim posjetiteljima knjižnice, njenim članovima od najmlađih do najstarijih sa željom da knjižnice postaju istinsko mjesto širenja znanja i okupljanja svih generacija.

Od novčanog iznosa po prodanom kompletu kompanija MATE d.o.o. odlučila se pod sloganom „Stranicom knjige za siguran život" dio novca odvojiti za razminiranje minskog teritorija u RH.

Drugi projekt je projekt 500 najboljih u sklopu kojega se nagrađuju najbolje rangirani studenti prilikom upisa na jedan od ekonomskih fakulteta diljem RH. U sklopu projekta MATE d.o.o. pronalazi kompanije koje će otkupiti komplet udžbenika neprolazne vrijednosti za njihov studij.

Posljednjih godina MATE d.o.o. u sklopu svog poslovanja stipendira jednog od najboljih maturanata iz RH ili susjednih država visokovrijednim četverogodišnjim dodiplomskim studijem ekonomije i managementa na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa. Stipendistima je također omogućeno odrađivanje stručne prakse u kompaniji MATE d.o.o. kako bi stečena znanja potvrdili i provjerili u konkretnim poslovima na tržištu. Oni se u potpunosti upoznaju s kompanijom, njenom djelatnošću, organizacijskom strukturom, te osnovnim aktima, pravilnicima i dokumentima poduzeća.

Društveno odgovorno poslovanje

Najuspješniji naslovi:

  1. EKONOMIJA, P.A. Samuelson, W. D. Nordhaus
  2. UPRAVLJANJE MARKETINGOM, P. Kotler
  3. OSNOVE MARKETINGA, P. Kotler, V. Wong, J. Saunders, G. Armstrong
  4. OSNOVE FINANCIJSKOG MENADŽMENTA, J. C. Van Horne, J. M. Wachowicz, Jr.
  5. PODUZETNIŠTVO, R. H. Hisrich, M. P. Peters, D. A. Shepherd
  6. SOCIJALNA PSIHOLOGIJA, E. Aronson, T. D. Wilson, R. M. Akert
  7. PREZENTACIJOM DO USPJEHA, J. Weissman
  8. MALA CRVENA KNJIGA PRODAJE, Jeffrey Gitomer
  9. UMIJEĆE JAVNOG GOVORA, S. Lucas
  10. ENGLESKO-HRVATSKI EKONOMSKI RJEČNIK, A. Babić
Objavljeno preko 300 naslova

Novi projekti

S obzirom na to da su e-knjige postale nezamjenjiv dio svakodnevice te da ih mnogi rado čitaju bez da moraju u potrazi za knjigom napuštati udobnost vlastita doma, pokrenuli smo portal i aplikaciju ebook024 koji na jednom mjestu okupljaju svjetske bestselere na hrvatskom jeziku.

Ebook024 sadrži više od stotinu i šezdeset naslova iz područja ekonomije, menadžmenta, ljudskih potencijala, marketinga, financija, psihologije, povijesti, politike, tehnologija budućnosti i brojnih drugih.

Primjerice, tu je biografija intrigantnog Elona Muska, knjiga o nastanku brenda Nike, priručnici za menadžere koji trebaju svakoj ustanovi ili poduzeću, knjige o velikanima povijesti i državnicima poput Henryja Kissingera i Baracka Obame, knjige koje otkrivaju nepoznate detalje o povijesti, ali i zadiru u budućnost koja nas čeka.

Od 2020. godine pokrenuli smo i produkciju audio knjiga koje također možete naći na portalu ebook024.com

Sve knjige u ponudi možete vidjeti besplatnom registracijom na našem portalu.

Institucijama nudimo model pretplate koji omogućuje krajnjim korisnicima je da imaju uvijek dostupne knjige u kojima mogu označavati važne dijelove, povećavati ili smanjivati slova u skladu sa svojim potrebama, pa i dijeliti određene dijelove s drugim korisnicima te im tako ukazati na sjajne naslove. To mogu činiti na računalima s programima kao što su Adobe Reader ili Microsoft Reader, ili na posebnim portabilnim čitačima digitalnih knjiga te na pametnim telefonima, neovisno o programskim rješenjima (Android ili iOS).

 

Novi projekti

Naslovi u pripremi

Prosječno godišnje objavljujemo 10 novih naslova koje možete naručiti u pretprodaji po povoljnijoj cijeni.

OSNOVE MARKETINGA, 8. izd., P. Kotler
UPRAVLJANJE MARKETINGOM, 16. izd., P. Kotler
MODERNI MENADŽMENT, 15. izd.,  Samuel C Certo, S Trevis Certo
UMJETNA INTELIGENCIJA; Moderni pristup, S. Russell, P. Norvig

Preko 40 naslova u pripremi
ZŠEM novi 2023 ZSEM PA mali lijevi novi zšem shop NOVI Obročno plaćanje

(Kom: ) je dodan u košaricu.